Skal du på tur og frygter at løbe tør for strøm?


Selv om eksperterne siger at det er godt for sjælefreden at trække stikket ud, slappe af og slukke mobilen i flere timer, så er det bare ikke altid muligt. For i dag er vores mobiltelefon meget mere end bare en telefon.

Det er ofte også et arbejdsredskab, og måske er det også her du opbevarer dit kørekort, dit sygesikringsbevis, NemID osv. For nogen er banken også kun på mobilen gennem en app.

Derfor kan det også være meget uhensigtsmæssigt at løbe tør for strøm, og planlægger du en længere tur hvor du måske ikke har adgang til et strømstik, så kan det være rart med en backup i form af powerbanks. Men hvilken skal du vælge? Det kan du blive klogere på i artiklen her.

Hvor mange gange vil du kunne lade din telefon?

Med alderen bliver din telefons batteri slidt, og det kan derfor være nødvendigt for dig at lade hyppigere. Det kan også være du skal på festival, og gerne vil have en powerbank der kan lade din tlf. op mindst 3 gange.

Her skal du kigge på powerbankens mAh, jo flere mAh jo flere opladninger.

 

Selvom din telefon kun bruger 2000 mAh på at lade op og powerbanken f.eks. er på 6000 mAh kan du dog ikke regne med at der er til 3 opladninger, for der skal regnes et vist strømtab.

Regn med ca. 10-15%

Hvilken og hvor mange enheder?

Din powerbank skal selvfølgelig passe til telefonen, den behøver ikke at være af samme mærke, men USB kablet der passer til din mobiltelefon passer i langt de fleste tilfælde også ind i powerbanken, men tjek det for en god ordens skyld inden du køber.

Nogle powerbanks kan oplade både to og tre enheder på en gang, det er smart hvis du har flere devices eller I er flere der skal dele den på samme tid.

Alt det andet

Hvor hurtigt skal telefonen kunne lade op? Du kan få powerbanks fra 5V-9V, jo lavere V jo langsommere opladning.

Tænk også over den fysiske størrelse på din powerbank. Skal den kunne passe i din lomme?

Og sidst men ikke mindst, køb nu din powerbank i god tid inden ferien så du kan nå at lade den op og teste den inden, og se om alt er som det skal være, så du ikke risikerer at stå med en powerbank til turen der ikke dur.